Tømrer - Projektlivsstart / Heldagsskole / STU

Linjefag > Håndværker
Tømrer
Har eleven en drøm om at blive tømrer, kan vi hjælpe på vej.

I linjefaget ”Tømrer” lærer eleverne at bygge og arbejde med træ. En vigtig del af faget går ud på at eleven lærer at vurdere materialers pris, kvalitet m.m. De lærer selv at tegne og planlægge opgaver, og de arbejder med værktøj og maskiner.

I linjefaget ”tømrer” bliver eleven forberedt på ”træfagenes byggeuddannelse”, som er en erhvervsuddannelse (EUD) og som kræver at:
  • Eleven har bestået folkeskolens afgangseksamen eller en tilsvarende prøve
  • Eleven har fået mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
  • Eleven har en uddannelsesaftale med en virksomhed Her opfylder de adgangskravene til en erhvervsuddannelse. Dog skal de altid have opfyldt undervisningspligten.

For mange unge er det uoverskueligt at opnå optagelse på EUD. Dette hjælper vi med på ProjektLivsstart Erhvervsskole.
Især faget matematik er en vigtig del af en tømrers færdigheder, hvorfor dette fag naturligvis vil være en del af elevens skema.