Murer - Projektlivsstart / Heldagsskole / STU

Linjefag > Håndværker
Murer

I værkstedet ”murer” introducerer vi eleverne for de forskellige områder, som de, på en EUD, vil blive gjort bekendt med.

En murer bygger og vedligeholder huse af sten. På ProjektLivsstart Erhvervsskole lærer eleverne om de forskellige slags sten og fliser samt hvordan de holdes sammen med mørtel og fuge.

En vigtig del af arbejdet går ud på at kunne læse en arbejdstegning og bygge et hus nøjagtigt derefter. Ved linjefaget lærer eleverne også at støbe, pudse samt opsætte fliser på vægge eller gulve.

Adgangskravene for at starte på grundforløbet på EUD er flg.:
  • Eleven skal have bestået folkeskolens afgangseksamen eller en tilsvarende prøve
  •
  • Eleven skal have fået mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
  •
  • Hvis eleven har en uddannelsesaftale med en virksomhed, opfylder de adgangskravene til en erhvervsuddannelse. Dog skal de altid have opfyldt undervisningspligten.

På ProjektLivsstart Erhvervskole hjælper vi eleverne med at få opfyldt kravene, så de kan begynde på en EUD, hvis dette ønskes.